Druhý ročník se hrál podle not Slavie

28.12.2009 09:51

 

Druhý ročník se hrál podle not Slavie

Ústí nad Labem /AKTUALIZOVANÁ REPORTÁŽ, VÝSLEDKY/ - Druhý ročník fotbalového turnaje legend opět představil vděčnému a početnému publiku, v ústeckém Sportcentru Sluneta, kvalitní podívanou. Na poslední chvíli se sice pro pracovní zaneprázdnění omluvil šéf ČMFS Ivan Hašek, ale místo něho zajistil Jan Berger náhradu v podobě bojovníka Františka Straky.


video audio 45×foto komentářů 14.12.2009 9:00

Osmička účastníků nejprve bojovala ve dvou skupinách o umístění a primát prvního vstřeleného gólu na Old Boys Cupu 2009 si na konto připsal bývalý asistent kouče reprezentace a současný trenér Českých Budějovic Šilhavý, který v úvodním duelu turnaje překonal gólmana Teplic Lugera.

Obhájce prvenství, pražská Dukla, vstoupil do turnaje výhrou nad celkem Chomutova a do střelecké listiny se zapsal i Vízek, který si před rokem schovával jedinou trefu až do finále, tentokrát však dokázal v utkání skórovat hned dvakrát.

Nezvyklá příprava

„A to jsem vůbec nespal, Kozlovnu jsme zavírali až v půl šesté ráno. Asi mi tohle „ladění“ formy svědčí,“ smál se známý šprýmař.

Pro gólmany soupeřů byl sice Vízek nebezpečím, ovšem obranné úkoly zcela ignoroval. „Jak je možné, že jsme tady s Párkem sami,“ lamentoval Stanislav Pelc, když se na něho a Suchopárka řítila hned čtveřice hráčů soupeře.

„Na to ale přece musíš být Stando zvyklý,“ ozval se do mikrofonu Štěpán Škorpil, který celý turnaj fundovaně moderoval a dodal: „Snad bys nechtěl na Ládínkovi, aby se vracel.“

Ke spokojenosti diváků se dařilo domácí Armě. Ta vedla nad Spartou již 3:1, když dvakrát překonal gólmana pražského celku Sovu hlavní organizátor Jaroslav Hauzner, ale i když se gólman Fišer překonával, dvě trefy Siegla znamenaly vyrovnání.

„Asi tě Sigi vezmu do slovenský ligy, potřebuji někoho gólového a ty prý dáváš góly i v Blšanech,“ komentoval Sieglovy trefy kouč MFK Ružomberok František Straka.

„No jo Franto, ale Blšany už nehrají ligu, ale přebor,“ upozorňoval Straku Jan Berger.

Remíza však byla ve skupinách jediným ziskem Sparty, po porážkách 2:3 s Mostem, kdy se do listiny střelců zapsali pouze dvojicí přesných tref Siegl a hattrickem Pechr, nestačila Sparta ani na vršovickou Bohemku a ve skupině skončila poslední.

Klasický vlastenec

Ve druhé skupině stačila obhájci prvenství proti Slavii remíza, ale Dukla podlehla 3:6 a bojovala nakonec o pomyslný bronz. A manažer ústeckého FK Stanislav Pelc si připsal na konto klasického vlastence. „To abych byl také v novinářských statistikách,“ vzal situaci s humorem Pelc.

Sparta si pak spravila chuť v boji o konečnou sedmou příčku výhrou nad Chomutovem. „Ale za rok to tady určitě vyhrajeme,“ plánoval Jan Berger a naznačil tak, že se mu v Ústí líbilo. „Určitě, parádní turnaj a rád se do Ústí zase vrátím,“ slíbil.

Rozhodl až los

Ke kuriózní situaci došlo v boji o pátou příčku. Dlouho byl ve statistikách pouze mostecký Pechr, který nejprve „skóroval“ do vlastní branky, ale pak zamířil dvakrát do té správné.

Teplice ale Matoušem srovnaly a na řadu přišel penaltový rozstřel. Poté, kdy proměnilo všech deset exekutorů, včetně brankářů Lugera a Končoka, přišel na řadu los, po kterém skončil pátý Most.

Dukla si kanonádou v podobě výhry 10:2 do sítě Bohemians 1905 zajistila v turnaji třetí místo.

„Pánové, takhle bránit za Pospíchala, tak místo ligy makáme v ČKD,“ kritizoval slabou defenzivu klokanů bývalý reprezentační brankář Zdeněk Hruška. Čtveřicí vstřelených branek se dostal Pavel Mráz z Dukly v tabulce kanonýrů před mosteckého Pechra a obhájil tak loňský primát. A do správné branky tentokrát zamířil i Pelc.

Před finálovým střetnutím se losovala tombola nejen o hodnotné ceny z oblasti elektroniky, ale i o dres patrona turnaje, kterým byl Vladimíra Šmicer a v němž nastupoval v barvách anglického Liverpoolu.

Do finálového duelu domácí Arma nastoupila bez Mariana Řízka, kterého odvolala nemoc potomka a místo na palubovku tak bohužel musel vyrazit na pohotovost.

Slavii sice dostal do vedení Janoušek, ale Arma nesložila zbraně a vyrovnala Doudou. Janoušek ovšem kontroval a po trefě Jindráčka bylo jasné, že ve druhém ročníku Old Boys Cupu zvítězí Slavia.

Všichni účastníci v závěru převzali ceny z rukou zástupce hejtmanky Arno Fišery a zasloužené poděkování směřovalo k řediteli turnaje Jiřímu Duškovi a organizátorské duši Jaroslavu Hauznerovi, ale i dvojici rozhodčích, která odřídila maraton šestnácti zápasů a kterou tvořili Jiří Holakovský a Stanislav Ptáček.

„Jsem rád, že se daří ústeckému fotbalu, dneska kluci hráli ve finále, ve druhé lize je Arma v čele tabulky, co si více přát,“ dodal Arno Fišera. 

SKUPINA A:

Slavia Praha – FK Teplice 4:1
.
Branky: Šilhavý, Kuka, Janoušek, Koubek – Matouš.

Dukla Praha – FC Chomutov 6:2.
Mráz 3, Vízek 2, Suchopárek – Kamenický, Kvítek.

Slavia – Chomutov 3:1.
Medynský, Jindráček, Kuka – Kvítek.
 
Dukla – Teplice 5:2.
Suchopárek 2, Vyskočil, Mráz, Vízek – Rosa 2.

Teplice – Chomutov 3:2.
Matouš, Fasner, Bičovský – Vašina 2.

Slavia – Dukla 6:3.
Janoušek 3, Jeslínek, Koubek, vlastní Pelc – Vyskočil 2, Mráz.
 
Pořadí: 1. Slavia 9 bodů, 2. Dukla 6, 3. Teplice 3, 4. Chomutov 0.
SKUPINA B

Arma Ústí – Sparta Praha 3:3.
Hauzner 2, Kovář – Siegl 2, Denk.

Bohemians 1905 – Baník Most 7:3.
Boháč 2, Koukal, M. Petrouš, Hoftych, Vl. Hruška, Klíma – Lilko, Pechr, Klimpl.

Most – Sparta 3:2.
Pechr 3 – Siegl 2. Arma Ústí – Bohemians 1905 4:0. Heřman, Hauzner, J. Šumpík, Dušek.

Bohemians 1905 – Sparta 4:1.
Klíma 2, M. Petrouš, Mojžíš – Slaný.

Arma Ústí – Most 2:1.
Hauzner, vlastní Lilko – Pechr.

Pořadí: 1. Arma Ústí 7, 2. Bohemians 1905 6, 3. Most 3, 4. Sparta 1.
O 7. MÍSTO:
Sparta – Chomutov 5:1.
Siegl 2, Slaný, Margolius, Černý – Kvítek.

O 5. MÍSTO:
Most – Teplice 2:2.

penalty 5:5, los Most. Pechr 2 – Matouš, vlastní Pechr.

0 3. MÍSTO:
Dukla – Bohemians 1905 10:2.
Mráz 4, Vízek 3, Vyskočil 2, Pelc – Hoftych, Jakubec. 
FINÁLE

Slavia – Arma 3:1.

Janoušek 2, Jindráček – Douda.

Pořadí:
1. Slavia, 2. Arma, 3. Dukla,, 4. Bohemians 1905, 5. Most, 6. Teplice. 7. Sparta, 8. Chomutov.

Nejlepší střelec: Pavel Mráz (Dukla Praha) 9 branek.

Nejlepší hráč: Pavel Kuka (Slavia Praha).

Nejsympatičtější hráč: Stanislav Pelc (Dukla Praha).
Zpět