I pro mě to byl velký zážitek, přiznal Hoftych

10.12.2008 14:28

 Ústí n. L. - Na prvním ročníku Old Boys Cupu 2008, který se konal v Ústí nad Labem nemohl chybět. Dřívější hráč FK Ústí či Neštěmic a nynější kouč druholigových Bohemians 1905 Pavel Hoftych využil příležitosti a po několika měsících se do svého rodného města vrátil.

 
Trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych se v dresu Bohemky představil na prvním ročníku Old Boys Cupu
Trenér Bohemians 1905 Pavel Hoftych se v dresu Bohemky představil na prvním ročníku Old Boys Cupu
Autor: Deník/ Pavel Přibyl

V dresu Bohemians 1905 si zahrál s legendami československého fotbalu a z turnaje si kromě zážitků odvezl i konečné šesté místo.

Pavle, po několika měsících jste se znovu vrátil do Ústí. Jak se vám první ročník Old Boys Cupu líbil?

I pro mě samotného byl velký zážitek zahrát si proti hráčům, kteří byli někde jinde než já. Sešla se tady vynikající generace hráčů, parta dřívějších reprezentantů. Bylo pro mě ctí zahrát si za Bohemku s takovými hráči, jako je Dobiáš či Jakubec. Myslím si, že se turnaj vydařil a přilákal i spoustu diváků.

Vízek, Dobiáš a další hráli mezi jednotlivými zápasy karty, zúčastnil jste se také?

(Smích) To ne. To jsou karetní hráči par excellence a jakákoliv hra s nimi by byla jako kdybych vyhodil prachy do popelnice (smích).

V dresu Bohemky nastoupil i herec Ivan Trojan, jak se vám s ním hrálo?

Ivan byl s námi v Bohemce hrát už dvakrát za starý proti mladým a dvakrát jsme vyhráli. Je to velký fanoušek Bohemky a výborný fotbalista. Má fotbalové myšlení a je to vítězný typ. Fotbalista je stejně výborný jako herec.

Nepřemýšlel jste, že byste nastoupil za Ústí, když jste zde dříve hrával?


Dostal jsem pozvání na turnaj a přáním mého kamaráda Jardy Hauznera bylo, abych hrál za Bohemku. Momentálně jsem v Bohemce, takže nebylo o čem přemýšlet.

Bohemians 1905 je po podzimu první, takže jste splnili roli favorita druhé ligy...


Role lídra se od nás očekávala. V čele tabulky jsem ale čekal daleko početnější skupinu ambiciózních týmů. Jsou tam mužstva jako Čáslav a Ústí nad Labem, které mělo perfektní podzim a tímto jim blahopřeju. Je to pro ně obrovský výsledek a jde vidět, že Sváťa Habanec s klukama odvádí velmi dobrou práci. My to máme dobře rozjeté, ale víme, že jakékoliv zaváhání se nám může vymstít. Čeká nás těžké jaro, ale cílem je jednoznačně postup.

Zpět