První ročník turnaje přináší kvalitu

09.12.2008 07:37

 První ročník turnaje přináší kvalitu

O premiérové vítězství v Old Boys Cupu 2008 se dnes ve sportovní hale na Klíši utká osmička celků

OTAKAR GABRIEL

Ústecko/ Fotbaloví fandoví se dočkali. Dnes se ve sportovní hale Na Klíši rozhodne o vítězi prvního ročníku fotbalového turnaje Old Boys Cup 2008, ve kterém startuje o osmička celků.

A pořadatelům se podařilo sehnat opravdu kvalitní konkurenci, když na palubovce se představí jména, která v nedávných letech psala fotbalovou historii. A v Ústí věří, že si turnaj vybojuje své místo na slunci a jeho letošní první ročník nebude určitě tím posledním.

„Díky maximální vstřícnosti města, když patronát nad turnajem převzal náměstek primátora Arno Fišera a samozřejmě i všem sponzorům, kterým patří opravdu velké poděkování, se nám podařilo dostat do Ústí velice kvalitní týmy a rádi bychom, aby se tady hrály i další ročníky,“ říká za pořadatele Jaroslav Hauzner a pokračuje:

„Komentovat turnaj bude Štěpán Škorpil a samozřejmě pogratulujeme k významnému životnímu jubileu Antonínovi Panenkovi. Vstup je zdarma, pro děti jsou připraveny mikulášské dárky a chybět nebude ani tombola o tři hodnotné ceny, které si schováme jako překvapení.“

Začátek turnaje je v 10 hodin, hrát se bude ve dvou skupinách po čtyřech účastnících, systémem každý s každým na dvakrát deset minut podle futsalových pravidel.

Skupinu A tvoří celky Dukly Praha, Bohemians 1905, Teplic a Ústí, ve skupině B nebude chybět derby pražských S, když o postup se zde utkají mužstva Slavie, Sparty, Chomutova a Emspomy.

Kromě jmen bývalých reprezentantů Panenky, Vízka, Rotta, Fialy, Frýdka, Štambachra, Dobiáše, Jakubce, Hrušky, Bičovského, Knoflíčka a dalších se divákům na palubovce v akci představí i současný kouč reprezentačního výběru České republiky Petr Rada a herec Ivan Trojan, velký fanoušek celku Bohemians 1905.

A samozřejmě se domácí fandové mohou těšit i na hráče, kteří před časem bojovali o body v dresu ústeckého týmu. Dřívější souboje účastníků ústeckého turnaje nepostrádaly dramatičnosti a nejinak tomu bude určitě i dnes.

Předběžné soupisky: Dukla: Vízek, Pelc, Rada, Bittengel, Štambacher, Rott, Fiala.

Sparta: Budka, Frýdek, Pešice, Lavička, Vonášek, Čabala.

Bohemians: Panenka, Dobiáš, Jakubec, Levý, Hoftych, Ondra, Hruška, Trojan.

Slavia: Šimurka, Knoflíček, Janů, Řehák, Jeslínek, Herda.

Teplice: Počta, Bičovský, Sláma, Franke, Habanec.

Ústí: P. a J. Šumpíkové, Brabenec, Maliga, Peterka, Kožíšek, Danda.

Chomutov: Pavlov, Kvítek, Urban, Bartoš, Vašina.

Emspoma: Dušek, Mareš, Řízek, Jelínek, Bednář, Fišer, Milko.

Zpět