Trojan si v Ústí splnil sny

09.12.2008 07:38

 Trojan si v Ústí splnil sny

 

Ústí n. L. - Při prvním ročníku fotbalového turnaje starých gard Old Boys Cup v Ústí poutala velkou pozornost netradiční posila týmu Bohemians 1905. Vedle věhlasných plejerů Dobiáše, Jakubce, Mičince a dalších přesvědčoval diváky o svém fotbalovém talentu i herec Ivan Trojan, známá tvář fanoušků z Vršovic, který byl nakonec zvolen za Sympáťáka turnaje.

 Herec Ivan Trojan nastoupil v dresu Bohemians 1905. Poté byl zvolen sympaťákem turnaje.

Autor: Deník/ Jan Vraný

Ivane, co říkáte na konečné šesté místo Bohemky na turnaji?

Tak mohlo to být lepší, ale i horší. Stará garda Bohemky se schází podle toho, jak je kdo zdravý. Tým Bohemky bývá o jednu generaci starší než ostatní celky fotbalových pánů, což hraje zejména v hale velkou roli.

Jak jste se jako herec do fotbalové staré gardy Bohemky dostal?


Je o mně známo, že jsem velkým fanouškem Bohemky a spolupráce s klubem prorůstá mnoha směry. Jedním z nich je přirozeně i možnost si zahrát ve staré gardě. Jsem za to velice rád, protože mí spoluhráči jsou páni fotbalisti, které jsem s úctou sledoval od svého nejútlejšího dětství a teď si s nimi mohu zahrát. Vytvořila se mezi námi správná parta a je to pro mě splnění snu.

Hrajete v divadle, točíte filmy, kde berete na fotbal čas?


Svůj volný čas rozděluju mezi rodinu a fotbal, což je má relaxace. Za starou gardu jsem teď nastoupil asi popáté, takže má účast v sestavě záleží opravdu na chuti.

Nejen příznivci Bohemians 1905 po znovuzrození klubu sledují nejistou budoucnost legendárního stadionu Bohemky ve vršovickém Ďolíčku. Vidíte do problematiky jeho možného bourání více?

Je to situace nesmírně dramatická, ale v současné době k tomu blíže a konkrétně nejde říct nic. Snažím se ale samozřejmě dělat vše proto, aby Bohemka zůstala v Ďolíčku.

Vedle letité tradice stadionu a klubu je slyšet zřetelný hlas fanoušků, mnoha vlivných lidí, intelektuálů a dalších, kteří si přejí jeho zachování. Proti tomu stojí byznys a vybudování lukrativních staveb na místě stadionu. Co je podle vás v dnešní době silnější?

V dnešní době rozhodují peníze. V životě se stávají horší věci než bourání stadionu, ale Ďolíček má tak silnou, už nejen sportovní tradici, že by se mělo udělat vše pro jeho zachování.

 

Zpět