Němec se vrací přes Německo

11.12.2008 07:08

 Ústecký Deník

Ústí n. L. - V sestavě Teplic na ústeckém fotbalovém turnaji Old Boys Cup 2008 nechyběl ani zlatý olympionik z Moskvy 1980 Petr Němec. Ten ve finálovém duelu proti tehdejší NDR střídal Pokludu a šťastnou ruku měl tehdy i kouč František Havránek při dalším střídání, když Svododa nahradil Vízka, který rovněž v Ústí nechyběl, a po čtyřech minutách pobytu na hřišti rozhodl. A snímek, kdy byl Petr Němec prvním gratulantem, tehdy obletěl svět.

 

Petr Němec (vlevo) na halovém fotbalovém turnaji Old Boys Cup 2008 v Ústí nad Labem nastoupil v dresu Teplic a na palubovce dokazoval, že je stále platným hráčem.
Petr Němec (vlevo) na halovém fotbalovém turnaji Old Boys Cup 2008 v Ústí nad Labem nastoupil v dresu Teplic a na palubovce dokazoval, že je stále platným hráčem.
Autor: Deník/ Pavel Přibyl

Petr Němec v současné době trénuje v Polsku a se zdejším klubem s krkolomným názvem Swinoujscie, se mu podařilo postoupit do druhé ligy. „Šlo o první postup v historii klubu, je tady velká fotbalová euforie, po podzimu máme minimální ztrátu na postupové příčky a všichni už se vidí v Ekstraklase, ale myslím si, že tady ještě na nejvyšší soutěž nejsou podmínky. Pikantností je, že v kádru mám jediného hráče, který hrál vyšší soutěž, jinak jsou tu mladí, neznámí kluci,“ říká Němec a pokračuje:

„Město je na ostrově na německých hranicích, přejet se tam dá pouze trajektem a cesta trvá deset minut. Část ostrova je německá a druhá patří Polsku. Na stadionu, který je po renovaci, panuje dobrá, řekl bych rodinná atmosféra a za fotbalem sem jezdí i od sousedů z Německa. Ještě nám chybí část zastřešení , ale myslím si, že kapacita pět tisíc je na přímořské městečko, kam se lidé v létě jezdí hlavně koupat, dostačující.“
Dost času Petr Němec stráví na cestách.

„Domů do Teplic jezdím pravidelně každý týden po zápase. Rodina je tady a já stále vedu kočovný život, ale to k trenéřině patří. Přes Polsko nejezdím vůbec a po dálnici to mám přes celé Německo. Není to ale příliš hrozné, přesně 520 kilometrů, což zase není až tak nejhorší.“

 

Zpět